dinsdag 23 april 2013

Tussen het riet


Zo'n drie keer per week doe ik mijn vaste ronde door een deel van de wijk. Om de andere dag. De tussenliggende dagen gebruik ik om op andere plekken zwerfvuil op te ruimen. Ik had al eerder gezien dat in de rietkraag bij de Noordersluis veel afval lag. Het riet was eind vorig jaar gemaaid, dus de ondergrond is goed zichtbaar. En het zwerfvuil dus ook.
Vanmorgen was die plek aan de beurt. Met twee lege vuilniszakken en mijn grijper ging ik aan de slag. Laten we wel zijn, een schone entree voor zowel de beroeps- als de pleziervaart maakt een goede indruk. Dat geldt ook voor de bezoekers, die op de sluis een kijkje gaan nemen.
Deels gedaan
Er lag veel plastic (flessen en zakjes) maar ook relatief veel piepschuim. Ik ben zo'n drie kwartier bezig geweest om twee zakken te vullen. Veel afval lag ingeklemd tussen het aangespoelde riet. Sommige stukken piepschuim waren een groeiplek voor het groen geworden en moesten letterlijk ontworteld worden. Naar schatting ligt er nog voor nog twee zakken. Maar niet voor vandaag. Een andere keer maar weer. Misschien overmorgen of volgende week. Wie weet. Dat opruimen moet natuurlijk wel leuk blijven.