zaterdag 27 april 2013

Mooi man!

Evert op herhaling
Mijn bezoek aan oud dienstmakker Evert van der P heeft geleid tot scans van foto's die hij in zijn bezit heeft. Evert was zo aardig om ze mij toe te sturen. Ik was vergeten ze te vragen toen ik daar op bezoek was. Het was zo gezellig. Ik heb o.a. een foto met een aantal makkers op een YP408. Ik herken van links naar rechts achterop Grubben, Jos Brouwers, Fred Verwaaijen, links voor Lassche(?) en Evert en achter hem een voor mij bekend gezicht, maar geen naam (sorry, makker). Zo te zien was hij chauffeur.
 Aan de lange pluk haar dat onder zijn helm vandaan steekt is af te leiden dat de foto waar Evert op staat, van jongere datum is. Met die haarlengte zat je een paar jaar eerder achter de wacht. Hij is gemaakt in 1973 tijdens een herhalingsoefening. Evert met de MAG, Mitrailleuse d'Appui General.  Een mitrailleur voor algemeen gebruik. Opvallend dat het wapen in het Frans vrouwelijk is. Misschien omdat dat ding zo dodelijk ratelt.
Veel foto's zijn gemaakt door Harry Mumu. Ik heb met hem een aantal keren in de doka foto's staan ontwikkelen en afdrukken. Deze foto's zijn zo'n 40 jaar oud. De tijd vliegt voorbij.