zondag 14 april 2013

Koninklijke make-over

Het is niet zo dat ik per se van het koninklijk huis af zou willen. Wat ik wel zou willen is, dat het een make-over ondergaat. Het is allemaal nog zo ouderwets, achterhaald en bijna schandalig qua luxe. Niet van deze tijd. We spuwen ons gal wel over de grote graaiers, maar ons koninklijk huis kost ook heel erg veel geld. En het blijft vreemd dat in een democratie mensen rondlopen die niet gekozen zijn en louter door geboorte een haast onaantastbare toppositie krijgen.
Geheel in stijl met de huidige tijd, zou ik graag willen zien dat de leden van het vorstenhuis als flexwerkers verder gaan. Met een nul uren contract. Dus met een bijbaan om net als zoveel anderen zelf voor de eigen kost te gaan zorgen. Zij zouden net als de rest moeten merken dat het crisis is. Ergo, ook zij moeten gekort worden op hun 'uitkering'. Er zijn helaas heel veel anderen in dit land, die dat geld beter zouden kunnen gebruiken. Louter om te overleven in plaats van in luxe te leven. Dus weg met de gouden koets en geef die oudjes hun rollator.
Máxima gaat in de zorgsector aan de slag, dan kan ze aan den lijve ondervinden hoe dat is. Al verwacht ik dat zij daar best wel oog voor en zin in zal hebben. En laat W.A. zich maar eens echt gaan bezig houden met water. Ons drinkwater is in gevaar.
Aanspreektitels als koninklijke hoogheid, majesteit en meer van die feodale onzin  moeten ook maar weg. Maar daarvan vernam ik dat dat ook een wens is van het nieuwe koningspaar. een lichtpuntje.
Die hoge militaire functies die ze zomaar krijgen moeten ook verdwijnen. Gewoon eerst tijgeren, bij 20 graden vorst 3 weken in een tentje slapen, het MLV speldje halen en daarbij constant uitgekafferd en afgeknepen worden. Zo word je soldaat 1. En zo doorgaan. Laten we eerlijk zijn, waarom mocht Bernard wel met bril zo'n hoge piet worden en een vliegtuig besturen, terwijl ik vanwege -0,5 voor mijn rechter oog niet eens door de keuring kwam? Je reinste discriminatie.