woensdag 17 april 2013

Lady Rita Anderson

"Geachte Geliefde.
Ik ben mevrouw Rita Anderson uit Groot-Brittannië, ben ik getrouwd met de heer David Anderson Ik en mijn overleden man was in, beheer van onroerend goed en ook een regering Estate Aannemer voor mijn man dood op 25 januari 2010. We waren elf jaar getrouwd zonder een kind als gevolg van mijn fibriod probleem. Hij stierf na een korte ziekte, dat voor slechts vier duurde days.Before zijn dood waren we weer zowel christelijke geboren. Sinds mijn man dood ik zijn gediagnosticeerd met slokdarmkanker. Toen wijlen mijn man nog leefde we afgezet de som van 7.5Million (GBP)in een bank.Presently het geld is nog steeds in de bank......enz.
"


Een stukje van een mail dat ik onlangs ontving. Je kent het vast wel.  Als ik toestem wordt geld op mijn rekening gestort en vervolgens word ik kaal geplukt en heb ik me schuldig gemaakt aan illegale praktijken, zoals witwassen, fraude enz. Het schijnt zo te zijn dat er toch mensen zijn die op dit soort e-mails ingaan. Niet alleen volwassenen, ook de jeugd wordt steeds vaker benaderd voor louche geldpraktijken. De jongeren zijn tegenwoordig zo gemakkelijk te bereiken. Ze hebben de criminelen dagelijks in handen middels hun smartphones.
In het verleden kreeg ik ook huwelijksaanzoeken. Vaak uit Afrikaanse landen en dan met name uit Nigeria. Ik heb een keer voor de leut zo'n verzoek vriendelijk afgeslagen, met als reden dat ik heel gelukkig getrouwd ben.. Kreeg ik een e-mail terug met de mededeling , dat ze een miljoen Britse pond op de bank had staan. Maar ja,liefde is niet in geld uit te drukken. Dacht ik toen. Maar ja, toen was ik financieel gezien niet aan het koorddansen.