dinsdag 23 april 2013

Een beurt met APK

Een maand eerder dan noodzakelijk heb ik de Matrix APK laten keuren. Dat kwam omdat een aantrekkelijke aanbieding op mijn scherm verscheen. De Matrix had ook een grote beurt nodig en samen met de APK kwam ik op nog geen 165 euro uit. Dus doen! Het is de eerste grote beurt na 30.000 km in bijna 4 jaar.
Ik behoor tot de idioten, die na zo'n beurt wat steekproeven neemt. Een trauma uit mijn leaseauto tijdperk. Toen meenden onthutsend veel dealers wel rekeningen te presenteren aan de leasemaatschappij, maar de daarin genoemd werkzaamheden en/of onderdelen respectievelijk niet uitgevoerd dan wel geleverd te hebben! Stelletje boeven. Maar ook met onze privé auto's hebben we een paar keer dergelijke oplichterspraktijken ondervonden.
Maar in dit geval was alles prima in orde. De auto is op 92 punten gecontroleerd. Er moesten slechts twee lampjes vervangen worden. Beide van de kentekenplaatverlichting. Daar zit een tweetal gebarsten fittingen, die ik eigenlijk moet vervangen.Dat zal een ritje naar Van der Feer worden, zodra ik tijd en vooral zin heb. De APK leverde geen problemen op. Kortom, de Matrix kan voorlopig weer vooruit.