maandag 15 april 2013

Hij doet ut weer!

Tja, en nu?
Vincent moest zijn scooter maar eens wassen vond zijn pa. Het weer was schitterend en dus is rijden op zo'n tweewieler een stuk aantrekkelijker geworden. Dus heeft Vincent enthousiast de scooter schoon gespoten. Maar na de wasbeurt, deed ie het niet meer! Ik bedoel de scooter wilde niet starten. Aha, vocht! Maar ook gedroogd weigerde het ding te grommen. Pa draaide de bougie eruit en ja hoor : verzopen! Bougietje gedroogd, een paar keer gekikt om de cilinder te luchten, de bougie op vonken gecontroleerd (deed het) en weer geprobeerd. Maar helaas, de Speedfight 2 bleef zwijgen. De accu was inmiddels leeg gestart.
Na veel pogingen kwam pa met een andere bougie op de proppen. Nadat de oude was vervangen, was slechts een trap nodig om een pruttelend geluid te produceren. Hij doet ut weer!!
Ben hanteerde ten tijde van de tweewielerzaak bepaalde regels. Een daarvan was, dat als een blok verzopen was, eerst een nieuwe bougie gemonteerd moest worden. De elektroden schijnen van zo'n benzinedouche een flinke optater te krijgen. Gedemonteerd vonkt ie wel, maar gemonteerd, onder compressie, doet ie niets.
Maar goed, Vincent is blij. Hij kan weer rijden. Eh...rijden? En wat is dat daar? Is dat niet olie??!  Gr#&*!!! Waar komt dat nou weer vandaan?! Weer een klusje. Ach ja, ook scooters hebben van tijd tot tijd wat onderhoud nodig. Daar kom je meestal achter als je opeens ergens naar toe wilt.