woensdag 24 april 2013

Rondje Noord Holland -1-


Ik had al een paar keer eerder op de kaart gekeken op zoek naar een leuke route van Lelystad naar de kop van Noord Holland. Vanmorgen scheen de zon en de weersverwachting zag er veelbelovend uit. Alleen die wind. Die had van mij wat minder gemogen. Maar goed, voor de zeilers is dit schitterend weer.
Gisteravond, tijdens Bayern - Barça (wat was Robben weer lekker bezig!), heb ik een routekaart gemaakt. Dat vind ik prettiger lezen onderweg, dan zo'n iel schermpje.
Na een heel klein rondje zwerfvuil en wat boodschappen ben ik met rugzak op de bult en tas op de tank op de CBX gesprongen en richting Enkhuizen gereden. Op de dijk was de straffe wind goed merkbaar. De rit naar de overkant kende zowaar geen bijzonderheden. Ik heb een kleine slinger door Enkhuizen gereden en vervolgens binnendoor naar Medemblik gesnord. Eigenlijk wilde ik via Andijk rijden, maar ik besloot toch maar verderop de afslag van de N240 te nemen. In Medemblik heb ik een pauze ingelast. Zo kon ik niet alleen van een kop koffie, maar ook van de stoomtrein genieten. Het stationnetje van Medemblik stroomde opeens vol mensen, die blijkbaar een rit gingen maken met die oude stoomtrein.
-wordt vervolgd-