donderdag 7 juni 2018

Terug van een prachtige trip

Daar ben ik weer! Vanmorgen zijn we teruggekeerd van een schitterende week op Curaçao. Ik heb daar geheel conform mijn voornemen de activiteiten ondernomen, die ik vooraf opgesteld had. Het zou immers een soort pelgrimstocht gaan worden? Het werd daarom ook een emotionele reis.
We hebben de reis rustig opgebouwd. Pas een dag na aankomst hebben we de huurauto opgehaald. De kleine Kia met airco bracht ons overal waar we naartoe wilden. We hebben de auto de maandag voor ons vertrek weer ingeleverd. Dus ook toen weer geen haastje repje.
Niet alleen het terugzien van bekende plekken van toen (1961-1963), maar vooral de ontmoeting met onze voormalige buurjongen en zijn beide zussen was erg bijzonder. Maar wat wil je na zo'n lange periode van ruim een halve eeuw.
We hebben twee keer probleemloos en stipt op tijd een afstand overbrugd van bijna 8.000 km. Terug in Nederland lukte het de NS niet ons probleemloos van Schiphol naar Dronten te vervoeren, een afstand van zo'n 80 kilometer. Neemt niet weg, dat we blij zijn gezond en wel en met een flinke dosis aan bijzonderheden weer terug te zijn.