zaterdag 30 juni 2018

Trump en Poetin

De beide staatslieden gaan elkaar in Helsinki ontmoeten. Ik durf te wedden, dat die twee zich stiekem zullen vermaken met het potsierlijke onderzoek (of is het een heksenjacht?) in Amerika naar de invloed van Rusland op de verkiezingen.
Dankzij Poetin en Trump is de vrede in Syrië nabij. Trump heeft de geldkraan dichtgedraaid, die o.a door Clinton en Obama was opengezet voor het gewapend verzet tegen Assad. Recent nieuws is, dat de rebellen in het zuiden van Syrië het gewapend verzet (daarom?) wil beëindigen.
Ik vind het jammer, dat Turkije de vrije hand heeft in Syrië om daar weer een genocide te begaan. Dit keer zijn de slachtoffers Koerden. Mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht met stilzwijgende goedkeuring van de NAVO, de EU en veel NGO's en organisaties die zich anders zo druk bezighouden met mensenrechten en druk maken over onmenselijke praktijken. De Koerden zijn jaren lang politiek misbruikt. Bijna iedereen heeft de Koerden nu als een baksteen laten vallen, om vooral Turkije politiek tegemoet te komen. Vanwege het NAVO lidmaatschap en het afstoppen van vluchtelingen. Assad heeft de Koerden (tegenstanders van het Syrisch regime) steun toegezegd in hun strijd tegen het Turkse leger. Het kan verkeren. Ik hoop dat de top in Helsinki niet alleen voor Rusland en Amerika, maar voor de hele wereld positief zal uitpakken.
Trump overweegt Amerikaanse troepen uit Duitsland weg te halen. Een voor de hand liggende reactie, gezien het gedoe rond de te lage NAVO bijdrage van de Europese lidstaten. Van mij mag Trump ook de kernwapens uit Brabant weghalen. Sla die maar in Brussel op. Mocht de pleuris uitbreken, dan vallen de eerste bommen tenminste niet op ons landje.