woensdag 13 juni 2018

Koken voor een hond

Ze mag dan niet bepaald mijn type hond zijn, ik zorg wel goed voor haar. We hebben een soort van haat-liefde verhouding. Ik heb veel moeite met haar drukke gedrag, haar onrust en haar gekef. Maar voor de rest is ze een lieve, trouwe, aanhankelijke teef met veel vrolijke energie.
Nu het weer wat koeler is, heeft ze weer lekker achter haar bal aan gerend. Fenna wordt bij tijd en wijlen ook door mij verwend met een lekkere hap. Het feit dat haar eten lekker heeft gesmaakt blijkt uit haar gewoonte na de maaltijd; ze komt een paar keer terug om haar lege bak uit te likken. Iets wat ze niet doet na een gewone maaltijd.
slapen met mijn pantoffel
Het koken voor deze kleine brokkenpilote stelt niet echt veel voor, hoor. Ik kook geregeld andijvie voor haar. Die doe ik in kleine porties in boterhamzakjes in de vriezer. Fenna is een lastige eter. Het duurde even eer we de juiste standaard maaltijd voor haar hadden gevonden. Ze is inmiddels gewend aan haar brokken, gemengd in een soort bouillon gemaakt van vleesbrokjes die oorspronkelijk bestemd zijn voor Tom. Want Tom vreet ze niet. Tom is ook kieskeurig. Tom is meer van de vis.

Ik doe een eetlepel vleesbrokjes in Fenna's bak en giet er wat lauw water bij. Ik prak de stukjes vlees tot een soort gehakt. Intussen ligt een portie andijvie in de magnetron te ontdooien en ik, ik haal even een beker harde brokken uit de ton met voorraad. Als de andijvie ontdooid is gooi ik het zakje leeg in de bak, samen met de harde brokken. En dan is het even roeren, terwijl Fenna al likkebaardend toekijkt. Even later valt ze aan.
Als we kippensoep gemaakt hebben, zijn de kippenvelletjes en het kraakbeen apart gelegd. Ze vormen de basis voor Fenna's favoriete maaltijd : brokken met kip. Ook restjes sperziebonen, worteltjes en/of snijbonen komen (na afspoelen) op Fenna's menukaart voor.
Ik weet niet of Fenna het leuk vind als ik zo voor haar bezig ben. Wellicht vraagt ze zich af waarom het allemaal zo lang duurt. Terwijl ik het koken voor haar juist zo leuk vind, want ik ben binnen 5 minuten klaar.