vrijdag 29 juni 2018

Tegen vrede

Die drammerige linkse Amerikanen blijven protesteren tegen Trump. Het gaat niet over het immigratiebeleid en de uitvoering ervan. Want dan had men ten tijde van Obama de straat op moeten gaan. Onder Obama is een record aantal illegale immigranten opgepakt en teruggestuurd. Ook Obama was bezig met het versterken van de grens met Mexico. In stilte, zonder enig protest. Trump doet hetzelfde, zij het dat hij vooral kijkt naar het crimineel verleden van illegalen. Nou, dat zijn er nogal wat. Terugkijkend in het recente verleden zijn de protesten van voornamelijk Democraten hypocriet te noemen. Het gaat er blijkbaar om wie en niet om wat.
Sommige tegenstanders proberen zelfs parallellen te trekken tussen Amerikanen die via de officiële weg (dus niet illegaal!) naar het goedkopere Mexico verhuizen en Mexicanen die illegaal in Amerika proberen te komen. In veel gevallen verbaast het mij hoe krom mensen reageren op situaties als deze. Ik schrijf het toe aan gebrek aan competentie of ordinaire haat. Veel kinderen van illegalen sluiten zich aan bij de reeds bestaande criminele bendes. In veel gevallen worden ze daartoe gedwongen, omdat hun ouders zich in criminele buurten schuilhouden.
Alles wat meneer Trump doet, kan geen goedkeuring wegdragen in de ogen van zijn tegenstanders. Dus hebben zij binnenkort vanwege de vrede op het Koreaans schiereiland, de pest aan vrede. Of zijn linkse mensen niet consequent? De belastingverlaging hebben ze niet geweigerd. Tja, het is wennen met zo'n populistische, zakelijke president, die luisterend naar zijn achterban gewoon zijn verkiezingsbeloftes nakomt.