maandag 18 juni 2018

Een andere bumper


De bumper van de Lupo heeft een flinke klap gekregen. De bumper bestaat louter uit kunststof en kent veel scheuren en krassen. De aanrijding van achteren ( de schuldige : 'ik keek even op mijn telefoon')  heeft niet alleen materiële schade, maar ook letselschade veroorzaakt in de vorm van een whiplash.
Voor wat de bumper betreft werd al snel een ander exemplaar in dezelfde kleur op het internet gevonden. Het fijne van een los onderdeel is, dat ik de bevestigingspunten kan zien. Het zijn er welgeteld zes. Het geheel bevat geen verstevigingen bij of rond de montagepunten. Dus een flinke tik doet de montagepunten eenvoudig afbreken. Niet echt doordacht, of commercieel juist wel?
Niet alleen de bumper, de hele achterkant heeft een dreun gekregen. De derde deur sluit niet meer soepel en het klepje van de vulopening van de benzinetank sluit ook niet meer netjes. Maar misschien is daar ook nog iets aan te doen. Eerst de bumper maar vervangen. En dan maar hopen, dat wat erachter zit nog in goede staat verkeert.....