woensdag 13 juni 2018

Ducato naar de garage

achterpaneel
Zo, ik heb de Ducato naar de garage gebracht. In de tussentijd, tijdens onze vakantie, stond ie geparkeerd in de loods. Vanwege de drukte heb ik de garagehouder gezegd, dat hij de wagen desnoods 3 weken mocht houden, om het werk en de herkeuring als een soort stopwerk af te handelen. Hij was erg content met de geboden tijdsruimte, want het is erg druk.
Ik heb twee lampjes alsnog vervangen. Het zijn de knipperlichtjes aan de zijkant links en rechts op de spatborden. Die deden het wel, maar soms ook weer niet. Zoals tijdens de eerste keuring. Het waren niet de lampjes. De fittingen waren na 24 jaar op. Gek hè? Omdat nieuwe, compleet met lampje, krap 5 euro per stuk kostten(!) ben ik niet moeilijk gaan doen. Het was een kwestie van de verlichting eruit wippen, het stekkertje loshalen en de nieuwe monteren. Dat was zo gebeurd.
Nu komen er dus twee nieuw voorpoten op en wordt het gat achter de bumper gedicht. De bumper heb ik er maar afgehaald, zodat men gemakkelijk bij de plek des onheils kan komen. Ik kon goedkoop (12 euro!) aan een vervangend paneel komen, dat straks ingezet gaat worden.