woensdag 27 juni 2018

Duitsers eruit

waarom huil je nona manis?
Nee hoor, geen leedvermaak van mijn kant. Duitsers spelen over het algemeen erg goed, degelijk voetbal. Ze hebben de Hollandse school gekopieerd en verbeterd. Ze zijn er wereldkampioen mee geworden. Maar dit keer is Der Löw(e) uitgebruld; Wir schaffen es nicht. De Duitsers keren verslagen uit Rusland terug. L'histoire se répète.
Mexico gaat wel door, ondanks het verlies van Zweden. De Zweedse naaimachine Toivonen was ook weer van de partij. Ondanks de winst tegen Duitsland gaat de Zuid Koreaanse ploeg weer naar huis. Maar met opgeheven hoofd; ze hebben immers de wereldkampioen verslagen en uit het toernooi geknikkerd. Laat het nou net keeper Neuer zijn die helemaal van een koude kermis thuis zal komen. Het was nog de vraag of hij mee zou gaan naar dit WK vanwege een blessure. Hij ging mee naar voren voor de 1-1. Maar hij verloor een duel waardoor de bal in een verlaten Duits doel rolde.
Ik zag gisteren ook nog Maradona even. De man die stug volhoudt, dat God vals speelt. Zijn kerk heeft hem daarvoor  nog steeds niet geëxcommuniceerd. Maradona wond zich gisteren nogal erg op. Zeg maar, typisch Zuid Amerikaans. De beelden waren niet zo duidelijk, maar volgens mij probeerde de Argentijn aan het eind van de wedstrijd de kalklijnen op te snuiven. Life is live.