vrijdag 22 juni 2018

Gevaarlijke honden

In de vorige eeuw was het de Duitse herder, later de bouvier, toen de dobermann en de rottweiler en nu de pitbull. Ze kregen stuk voor stuk het stempel 'gevaarlijk' opgedrukt. In wezen gaat het niet om de hond, maar om de baas. Die bazen hadden gebrandmerkt moeten worden als zijnde gevaarlijk en ongeschikt voor het houden / begeleiden van een hond.
Hier in de buurt lopen ook soms honden los. Vaak buiten het gezichtsveld van de eigenaar / verzorger. Soms komt zo'n hond hard op ons afrennen, omdat ze Fenna zien. Ik denk niet dat ze het op Indo's gemunt hebben. Ik ken die honden weliswaar, maar ik vind het toch vervelend. Het gaat hier ook om rassen met een negatieve naam. En ik weet niet wat hun eigenaren met hun hond doen of laten, wat plotseling een eventuele agressie kan oproepen. Gewoon aan de regels houden : aanlijnen. En als ze goed onder appel staan, mogen ze los waar het toegestaan is. Maar zorg er dan ook voor, dat je de hond kunt blijven zien.
Zoals gezegd is Fenna al een keer opgejaagd door twee herdershonden en een paar keer bij haar strotje gegrepen door een kleiner ras. Al met al heeft ze een paar slechte ervaringen opgedaan. Sindsdien is ze alert op dat soort honden, wat z'n weerslag kan hebben op een andere hond.