zondag 17 juni 2018

Drammerig gedrag

Vanwege mijn persoonlijke ervaringen ben ik o.a. op een andere manier omgegaan met het geloof. Ik heb onze kinderen nooit gedwongen ook te geloven. Zeg maar in de geest van : ik ben NH, dus jij ook. We hebben ze ook niet laten dopen. En we hebben ze ook niet wekelijks naar de kerk gesleurd. Dat vond ik als kind en later tiener ook niet leuk. We lieten ze wel kennismaken met het geloof, maar mochten op latere leeftijd zelf besluiten of ze wel of niet gedoopt willen worden.
Gewoon democratisch.
Ze hoefden van ons niet per se rijst lekker te vinden. Maar als ze het niet aten, kregen ze ook niets anders. Haha! Ach ja, zo leer je een kind eten en nadenken over zijn keuzes.
Als Mike vegetariër zou zijn geworden, dan had de rest een extra stukje vlees en was er wat jus over. Elk nadeel heeft z'n voordeel. Het is toch al zo, dat wat pa en/of moe niet lusten komt niet op tafel. En de kids? Die kan je dan toch niet gaan verplichten tot wel dat soort voedsel te eten? Goed voorbeeld doet volgen. Als kieskeurige ouder maak je kieskeurige kinderen.
Mensen die zo druk zijn met het milieu, veranderen vaak in drammers. Omdat zij een bepaald standpunt innemen, moet ik dat volgens hen ook. Zij laten mij niet zelf een keus maken. Ik moet uit mijn auto, ik moet stoppen met vlees eten, mijn open haard moet weg, ik moet gras in mijn tuin (geen tegels, want men wil elders  meer asfalt...), ik moet van hen ook gelukszoekers helpen, ik moet niet meer bbq'en  en nog meer van die maatschappelijke ongein. Maar ja, je weet : ik moet bijna niets. Enkel gelukkig en gezond blijven. Dat moet. Dus hebben wij met het hele gezin gisteren weer gezellig een bbq gehouden.