zaterdag 16 juni 2018

Een kleurboek

Vanmorgen zijn we even naar Kampen geweest om wat inkopen te doen. Vandaag houden we namelijk een bbq met de jongens, hun vrouwen en de kleinkinderen. Het is telkens weer erg leuk met het hele gezin samen te zijn. Dit keer zat ik achter het stuur, want Sonja heeft een stuk uit haar voet laten snijden. Ze had een uitbouw bij haar kleine teen. Zo'n bult die ik wel meer bij vrouwen zie. Op hun voeten bedoel ik. Misschien van te krappe (maar leuke) schoenen?
Met gemiddeld 80 km/uur kachelden we naar Kampen. Onderweg werden we twee keer ingehaald door mensen met haast. Later sloten we weer bij hen aan, toen we verkeerslichten en een rotonde genaderd waren. Ergo, je haasten heeft geen zin en leidt niet tot extra tijdwinst. Wel tot extra risico's.
Het was behoorlijk druk bij het winkelcentrum in Kampen. Of eigenlijk net buiten Kampen. Het viel mij op, dat veel automobilisten tamelijk slordig parkeren. Je zou ze een kleurboek moeten geven, dan leren ze binnen de lijntjes te blijven. Ondanks de drukte zette een motorrijder zijn tweewieler in een parkeervak. Er is daar erg veel onbenutte ruimte (staat leuk, maar je hebt er verder niets aan), waar motoren geparkeerd kunnen worden. Maar ja, dan moet je even verder kijken dan je vizier dik is.
De blauwe auto kwam net aanrijden, de zwarte stond er al. Op de terugweg reden we achter een zwarte Renault, waarvan de bestuurder constant op zijn rem trapte. Erg irritant en een direct gevolg van vlak op de bumper van je voorligger rijden. Ook irritant. Ik hield ruim afstand, zodat ik niet mee hoefde te doen met zijn lamlendig rijden.