vrijdag 12 juli 2024

Niet zo!

Toen ik het oude afdakje verwijderde, kwam ik wat 'ongemakkelijkheden' tegen. Dicht bij de hoek van het schuurtje leek de muur op een gatenkaas. Er was ook een steen afgebrokkeld omdat het boorgat zich op nog geen 4 cm van de hoek van de baksteen bevond; een zeer onverstandige oplossing.
Zoals gezegd heb ik gebruik gemaakt van twee bestaande gaten, die elk halverwege een baksteen geboord waren. Ze waren wel 8 mm in plaats van de benodigde 10 mm. Ik heb wat cement om de overige gaten en de beschadigde hoeksteen te repareren.
De paal die ik uit de grond wist te trekken liet weer een fraai voorbeeld zien van rotting. Van zo'n 5 cm boven tot 5 cm onder de grond was de paal zo goed als weggerot. De nieuwe palen heb ik weer geteerd en van een manchet voorzien.
Vanmorgen heb ik een paal naar de bouwmarkt teruggebracht. Die was overgebleven, omdat onze plannen gewijzigd zijn, nu de schutting staat. We vinden hem goed zo. In plaats daarvan had ik een geïmpregneerde plank nodig. Die heb ik in de loods in de lengte doorgezaagd. Ik had een lat nodig om het schuin afgezaagd deel van de schutting op te vullen. Toen ik daarmee begon, dacht de regen blijkbaar : ik ga ook wat doen. Ondanks de regen heb ik het klusje toch maar afgemaakt. Daarna was het koffietijd bij de wekelijkse Koffietafel. Dit keer kwam de Voedselbank weer langs om e.e.a. uit te delen.