donderdag 25 juli 2024

Een lamp per uur

Dat zou de statistiek aangeven voor wat betreft mij klus vanmorgen. Ik ging drie lampen ophangen. Een van de lampen moest boven een eettafel komen. Dat punt bevond zich op 1,5 meter van het lichtpunt in het plafond verwijderd. De andere twee moesten onder zo'n doos opgehangen worden.
Met de eerst genoemde lamp was ik het langs bezig. Het standaard snoer moest ingekort worden en er moest geboord worden. Met een loodlijntje hebben we de exacte locatie boven de tafel bepaald. In de doos in het plafond bevindt zich een ontvangertje / blokje voor de afstandsbediening. Dat zat eigenlijk in de weg voor het dekseltje. Ik wilde het toch fatsoeneren. Daarvoor had ik M4 boutjes nodig. Gelukkig trof ik die in mijn verzameling aan. De bedrading heb ik weggewerkt in een kabelgootje. In eerste instantie werkte de afstandsbediening niet. Logisch, want er zat geen (knoop)batterij in! Stond ook niet op de verpakking vermeld. Gelukkig hebben wij die batterijtjes wel op voorraad. Al weet ik niet waarvoor. 😁
Maar na het plaatsen van de batterij, bleek de lamp keurig te werken. De tweede lamp voor de zithoek was van eenzelfde soort. Dus ik had al enige ervaring. Maar daar dook een uitdaging op : de plafonddoos was beschadigd. Er waren ordinaire schroeven in de doos gedraaid in plaats van M4 boutjes! Er waren toch nog twee goede bevestigingspunten aanwezig. Met nog een batterij in de afstandsbediening van deze lamp werkte de lamp zoals het hoort.
De derde en laatste lamp leek een makkie. Maar ook daar, in de gang, had men een flinke schroef in de doos gedraaid! Die zat in de weg. Die lange plaatschroef  kreeg ik er met geen mogelijkheid uit. Het deel met schroefdraad van de doos draaide namelijk mee. Ik heb de schroef met een grote tang maar naar binnen gebogen.
Uiteraard hield ik de bewoonster volledig op de hoogte van mijn geklus. Ze weet dat de vorige bewoner veel geklust / verprutst heeft in haar huis. De ellende is alleen zichtbaar als de lampen worden verwijderd. Maar hoe dan ook, de bewoonster is zeer verheugd met de lampen. Goede verlichting in de woonkamer en de gang heeft ze erg lang moeten missen. Ik was conform afspraak om 09.00 uur begonnen. Om 12.30 uur uur was ik weer thuis. Een lamp per uur.