zondag 21 juli 2024

Van het oostfront

Fascistisch boegbeeld vermoord. Het Oekraïens boegbeeld van het fascisme, Iryna Farion, is bij haar woning in Lviv vermoord. Het voormalig parlementslid stond bekend als een fanatieke nazi. Ze stak haar mening over de pro-Russische en /of  Russische sprekende bevolking niet onder stoelen of banken. Ze gebruikte geregeld typisch Nazi uitdrukkingen. Ook deze nazi-vrouw werd door de EU gesteund. Hier in het Westen proberen media haar wat positief in beeld te brengen. Ze was de motor achter de Oekraïense staatsideologie en is naar alle waarschijnlijkheid om die reden gedood. Farion was erop gebrand, dat pro-Rusland en Russisch sprekende landgenoten naar het front gestuurd zouden worden. Naar zeggen is Farion door eigen (Azov) sluipschutter omgebracht vanwege haar aanhoudende ongezouten kritiek op het presteren van het nazi-regiment.
Inmiddels zijn al bijna een miljoen Oekraïense militairen het slachtoffer geworden van de oorlog. Aan Russische kant worden de verliezen op de helft geschat. Vanwege de enorme verliezen aan Oekraïense kant en het alsmaar verder oprukken van Russische troepen, wil de NAVO 800.000 man sturen. Ik ben bang, dat dan echt de pleuris zal uitbreken. Ik vraag me ook af waarom zoveel mannen en vrouwen voor de corrupte, oorlogszuchtige politici willen sterven?
Het is erg opvallend, dat belangrijke politici die voor vrede zijn vermoord worden. De aanval op Trump heeft direct te maken met zijn visie om de oorlog in Oekraïne te beëindigen.