donderdag 18 juli 2024

Onhandig kraantje -2-

Na enig overleg met de keukenprinses mag er een andere uitloop van het kraantje in de caravan gewijzigd worden. Zoals gezegd ga ik koperen buis gebruiken. In eerste instantie dacht ik met een buigijzer de bochten te kunnen maken. Maar het koper is dermate dun, dat het tijdens het (voorzichtig) buigen toch gaat knikken. Met de hand was mogelijk, maar om dan een vloeiende bocht te krijgen lukte mij niet. Dus heb ik besloten een rechthoekige boven uitloop te maken. Om hem toch engszins licht te laten ogen gebruik ik geen knelkoppelingen, maar gewoon koperen die gesoldeerd moeten worden. Zo blijft de uitloop wat slank.
Dankzij het andere, qua diameter dunnere koper dat in de buis gestoken (en gesoldeerd) kan worden, kan ik ook de waterslang erop aansluiten.
Toen ik de slang losgekoppeld had voor het passen en meten, zag ik dat ie wat aanslag aan de binnenkant heeft opgelopen. Dus wordt de slang ook maar gelijk vervangen. Misschien kan de oude met chloor of zo schoongespoeld worden. Dat zien we later dan maar weer. Toen ik de slang zag stapte ik subiet van mijn idee af, om een deel ervan te vervangen door een koperen leiding. Aan zo'n doorzichtige slang kan ik tenminste zien of ie schoon is.
Het concept is klaar. Morgenochtend ga ik hem passen en eventueel op maat maken. Als dat lukt ga ik de boel ook nog monteren en afwerken. Ik denk hem wit te lakken.