donderdag 25 juli 2024

Komkommertijd

Hé, ga eens recht liggen!
Vanmiddag was ik in de loods bezig. Ik kon aan mijn voeten merken, dat ik 's morgens lang heb gestaan. En dan ook nog op een huishoudtrap. Welke de criteria zijn om lid te worden van de stam van de Platvoet indianen weet ik niet. Anders had ik me aangemeld.
Mijn schouders herinnerden mij aan het werken boven mijn macht. Maar goed, er moest een cv ketel gesloopt gaan worden. Ik geef toe, het verliep dit keer moeizaam vanwege mijn voeten, schouders en vingers. Die hebben het drie uur te zwaar te verduren gekregen.
Terwijl ik daar bezig was, kreeg ik bezoek van de buurman. Hij had vier komkommers in zijn handen. Of wij komkommers lusten? "Jazeker!", was mijn antwoord. Hij bood zijn excuses aan vanwege een krom exemplaar. Totaal overbodig want wij eten alles recht wat krom is. 😆Hij vroeg ook of het niet te veel was. Ik vertelde hem over de Koffietafel en het bezoek van de Voedselbank. Dus meneer weet nu, dat we niet te veel kunnen krijgen.
Ik was vanmiddag vrij vroeg weer thuis. Even het onderstel, handen en schouders tot rust laten komen. Morgenochtend ga ik in een tuin een en ander doen. Hier vlakbij. Ik hoop op tijd klaar te zijn, zodat ik ook even een kop koffie kan gaan scoren bij de Koffietafel.