dinsdag 30 juli 2024

Eierkistsluitingen

Het zijn erg handige sluitingen. Dus ga ik ze weer gebruiken. Eerder heb ik ze op een bagagekist gemonteerd, om het deksel goed gesloten te krijgen en te houden. Dat was een geslaagde oplossing. Ook omdat de sluiting eenvoudig en snel te bedienen is. Dit keer ga ik twee spanbandjes vervangen door twee eierkistsluitingen.
De beide spanbandjes gebruikte ik om de omklapbare fietsendrager op de dissel tegenover de scharnierende kant vast te zetten. Dat is telkens zo'n gepruts. Komt bij dat ik die kleine spanbanden goed moet opbergen, want ze raken om mij onduidelijke redenen erg gemakkelijk zoek. 😅 De metalen sluitingen worden op de dissel vastgeschroefd. Op de drager zet ik vanwege de beperkte ruimte een rechtopstaand pennetje in plaats van het sluithaakje. Maar het kan zijn dat ik zomaar een andere oplossing maak. Bijvoorbeeld door het hoekje van de aanwezige klem na een stukje inzagen om te buigen. Ik zie wel.
Het omklappen van de drager is nodig wanneer ik bij de gastank achter een luik wil komen. Omwille van de beperkte ruimte op de dissel voor de drager en de toegankelijkheid van het 'gashok', heb ik de drager toen aangepast.  Er komt slechts één fiets op te staan. De ander, die van mij, wordt in de caravan vervoerd. Het heeft met het gewicht en de verdeling ervan te maken.