woensdag 31 juli 2024

't Is warm

Toen ik gistermiddag even bij de caravan bezig was met de eierkistsluitingen, dacht ik plots : "Wat doe ik hier eigenlijk?!" Het was daar smoorheet. Dat komt ook vanwege de spierwitte overheaddeur en de minder witte kleur van de caravan.
Op de fiets valt het best mee. Niet alleen vanwege de rijwind. Ik fiets bij dergelijke temperaturen zoveel als mogelijk in de schaduw. Er is hier een route naar de loods waarlangs veel bomen staan. Het temperatuurverschil is enorm. Dat merk ik wanneer ik over een stuk rijdt zonder die natuurlijke schaduw. Ergo : het kappen van bomen leidt niet alleen tot een hoger co2, ook tot hogere temperaturen. Of is het kappen juist daarvoor bedoeld? Om de politieke beweringen te kunnen onderbouwen?
Ik fiets met een petje op mijn grijze kop. Als ik de zon in de rug heb, draag ik het andersom, zodat mijn nek gevrijwaard wordt van prikkende zonnestralen. Moriaantje, zo zwart als roet, draagt een petje als het moet.
Op dit soort warme dagen ben ik blij dat we geen hond meer hebben. Fenna kon helemaal niet tegen de hitte. Hier in de buurt is schaduw nauwelijks aanwezig, totdat we in het bos aankwamen. Maar dan waren we beide al zowat oververhit.