woensdag 17 juli 2024

Sticker resten verwijderen

Vorig jaar heb ik ook de lelijke sticker met de merknaam van de caravan van de achterkant verwijderd. Er bleven erg veel lijmresten over. Hoewel ik stickeroplosser en een karamel schijf heb gebruikt, lukte het me niet om alle resten verwijderd te krijgen. Ik ben er toen maar mee gestopt.
Na de vakantie heb ik de stickerresten toch maar weer met een oplosmiddel behandeld. Dit keer met een kleine verfrol, die precies in het fles paste. Ik heb de rest drie keer met een rollertje met de stickeroplosser behandeld. Ik heb dat spul al die tijd maar z'n werk
laten doen. Vanwege de wachttijd tijdens het opvullen van de caravanvloer, besloot ik de resten met een verfkrabber voorzichtig te lijf te gaan. Tot mijn verbazing en vreugde lieten de restanten dit vrij gemakkelijk los. Het was wel monnikenwerk in de zon, want ik wilde de laklaag niet beschadigen. Met veel geduld en lamme armen lukte het mij letter voor letter de lijmresten te verwijderen. Daarna heb ik met wat Commandant poetsmiddel de plekken opgeschoond. Ik ben blij met het resultaat op de caravan. Niet met dat van mijn beide armen. Het is overigens niet de bedoeling om op de ruimte weer een sticker CARAVELAIR te gaan plakken. Ik vind het goed zo.