maandag 22 juli 2024

Minder zwerfvuil

De vakantie is hier begonnen. Voor mij als zwerfvuilopruimer betekent het minder zwerfafval langs de wegen en fietspaden. Al is het wel zo, dat ik vanmorgen rond 07.15 uur weer gedumpt grof afval bij de ondergrondse container hier in de straat aantrof.
Als het in de containerklep past, dan ruim ik het alsnog op. Als het te groot of te veel is (ik mag maar 2x per dag de container gebruiken), dan doe ik een melding bij de gemeente. Daarvoor heb ik locatie gegevens nodig en/of het containernummer. Gelukkig kan je tijdens zo'n melding ook op een plattegrond de locatie aangeven met een eenvoudig klikje van de muis. Ik maak ook vaak een foto van de situatie, zodat de gemeente weet om wat voor afval het gaat. Het is echt asociaal om op zo'n manier van afval af te komen. He tis letterlijk een wegwerp maatschappij. Men heeft niet eens de moeite genomen het spul gratis aan anderen aan te bieden. Dat kan namelijk ook op een eenvoudige manier via een medium als Facebook (Weggeefhoek 0321).
Het alsnog opruimen door mijzelf heeft wat bedenkingen van mijn kant. Als ik het alsnog opruim, denkt de dader "Zo werkt het dus ook" en zal ie dat blijven doen.