woensdag 17 juli 2024

Te specifiek

Mensen die verantwoordelijk zijn voor de wetgeving zijn vaak te specifiek bezig. Men heeft het over de fatbikes in plaats van snelle e-bikes. Als zo'n fiets een andere naam krijgt begint men opnieuw.
Deze week hoorde ik over een verbod op het vuurwapen dat gebruikt is bij de moordaanslag op Trump. Ook hier wordt weer specifiek een merk en type genoemd. Alsof andere, soortgelijke vuurwapens geen gevaar zouden vormen.
Een verbod op het vuurwapenbezit zal niet komen. Daar is de lobby van de wapenindustrie te sterk voor. Maar men zou wel iets kunnen doen tegen het soort vuurwapens en het aantal. Er zijn veel aanvalswapens in omloop en veel mensen hebben een compleet arsenaal in huis inclusief de daarvoor benodigd munitie.
De Democraten hebben gelijk de gelegenheid aangegrepen om ook de Republikeinen mee te krijgen in de hetze tegen Iran. De Amerikaanse / Democraten staatszender CNN beweert dat Iran van plan is om Trump te vermoorden. Biden wil maar al te graag een oorlog beginnen in het Midden Oosten. Amerikaanse militaire deskundigen waarschuwen dat Iran veel sterker is dan het Westen denkt. Overigens behoort Trump tot de zeer weinige presidenten die geen oorlog gestart is. Trump streeft naar vrede. Daarom moet Trump van het politiek toneel verdwijnen. Ook dat is een speerpunt van de oorlogsindustrie in Amerika.