maandag 1 juli 2024

Naar Duitsland

Ondanks de weersverwachting die koud en regenachtige dag voorspelde, zijn we op de fiets gestapt. We waren net een kilometer onderweg, toen we overvallen werden door een flinke bui. Gelukkig had Sonja rekening gehouden met regen en ik ook (een beetje), dus gooiden we de poncho's over onze hoofden. Dat deden wij terwijl we onder een grote boom bij een boerderij dekking gezocht hadden. Ik verwisselde mijn sandalen voor crocs(!), want ik heb een hekel aan natte schoenen.😄 We hebben niet eens een meter in de regen gereden, want de bui dreef vrij snel voorbij.
Vanwege het weer hebben we in Duitsland een doorsteek gemaakt en niet meer de knooppunten gevolgd. Na aankomst in Uelsen hebben we een kringloopwinkel bezocht. Het is weer eens wat anders. Tijdens dat bezoek ging het waarlijk stortregenen. We hebben daarom wat langer in die winkel rondgelopen. Toen het weer droog was, zijn we gaan lunchen. Uelsen is een dorp met een kleine middenstand. Je zou er nog niet eens dood gevonden willen worden, zo saai is het. Maar goed, het gaat ons vooral om het fietsen.
Om die reden hebben we ons voor de terugweg laten leiden door de Duitse knooppunten. We genoten onderweg van het fraaie landschap en de vele afwisselingen daarin. Vanwege de vrij harde westenwind die pal op de kop hadden, verbruikten onze accu's meer dan normaal. Maar het lukte toch om met trapondersteuning bij de caravan terug te komen. En dat alles zonder regen. Wel af en toe een paar lichte druppels, maar dat was dan ook alles.