dinsdag 2 juli 2024

Anders gelezen / gehoord

Het overkomt mij geregeld dat ik berichten en/of uitspraken op een andere manier interpreteer dan bedoeld. Zo las ik als zou de politie in Limburg erg veel aanvragen vanuit het buitenland krijgen. Het betreft, neem ik aan, vragen van collega's over Nederlanders. Informatie over kentekens, rijbewijzen, identiteit enz. Naar zeggen vreet die erg veel capaciteit weg bij de politie.
Ik begrijp eerder, dat het met de automatisering bar slecht gesteld is bij het korps. Ik bedoel, stel dat een bank zo zo reageren. Dan zou ik denken dat voor elk internetbankieren massa medewerkers nodig zouden zijn. Maar het tegendeel is het geval.
Als politiesystemen volgens een soortgelijk concept zouden functioneren, zou dat juist veel mankracht schelen.
Volgens het nieuws werkt het militair steunen van Oekraïne vruchten af. "De Russen rukken minder snel op", is de onderbouwing. Als ik het onafhankelijke nieuws lees en beluister, boeken de Russen steeds meer resultaten. Oekraïne verloor in een week tijd ruim 600 manschappen.
Denemarken zal vanaf eind 2024 geen Oekraïense piloten meer gaan opleiden, omdat het volgens hen zinloos is. Denemarken was een van de belangrijkste spelers op dat gebied.
Intussen verliest Oekraïne steeds meer infrastructuur voor vliegtuigen. Ook de Oekraïense luchtmacht lijdt grote verliezen. Een Russische raketaanval schakelde 6 jachtvliegtuigen uit. Het Oekraïens leger is niet in staat een tegenaanval te doen, aldus westerse experts. Er is een groot gebrek aan getrainde manschappen en er is gebrek aan kennis van het westers wapentuig.
Volgens een Poolse minister is Rusland zich op economisch en militair gebied veel sneller gaan ontwikkelen dan het Westen. Met dank aan het Westen.
Keti Koti : slavernij herdenken, wegkijken en gewoon doorgaan met slavernij.