zaterdag 21 augustus 2021

Zelfspot

Het aantal besmettingen zegt dus helemaal niets. Het coronagebeuren begint erg veel te lijken op een spelletje van het kabinet en hun achterban. Er zijn nuttiger zaken te regelen dan het gestoei met cijfertjes.
We hebben een jerrycan met benzine als reserve staan. Omdat ie al een tijdje buiten stond, heb ik hem vanmorgen geleegd. In de benzinetank van de auto. Zo voorkom ik dat de brandstof veroudert. Terwijl ik daar langs de straatkant de brandstof leeggiet in de tank, stopt een auto met een buurtbewoner achter het stuur. Het raampje gaat naar beneden, de chauffeur steekt zijn blonde kop naar buiten en roept boven het geluid van de draaiende motor uit : "Hé Willem, sta je nou al weer benzine te jatten?!!" Dat was dus even lachen. Ik reageerde met : "Oké, ik weet het ik heb mijn kleurtje niet mee. Maar het is wel overdag!" Hij lacht en roept : "Ja maar jullie zijn een brutaal soort hè!" We lachen beiden hartelijk. We spreken elkaar geregeld en soms leent ie wat gereedschap van mij. Hij heeft ook bij de Onderzeedienst gewerkt. "Hé, fijne dag nog!", roept hij en geeft gas.
Ach ja, het gebeuren deed me denken aan de lol die wij als medewerkers met een kleurtje geregeld hadden. Even lekker onder elkaar met zelfspot bezig zijn. Daar werden de anderen, niet getinten, opvallend stil van. Haha!