zaterdag 14 augustus 2021

Schuivende vloermat

Mike maakte tijdens de vakantie met de bus de opmerking, dat het gaspedaal vreemd aanvoelde. Voor de rest reed de bus prima. Vanmiddag heb ik even gekeken en met de hand aan het gaspedaal gevoeld. De gaskabel liep soepel. Ik voelde geen horten en stoten vanwege een rafelende binnenkabel. Het (hangend / zwevend) pedaal zat ook goed op het scharnierpunt bevestigd. Maar ik zag wel iets anders. Het vloerkleed in de cabine was zo'n 5 cm naar voren geschoven. Met gevolg, dat het gaspedaal over het kleed schuurde en het niet geheel ingedrukt kon worden. Dus de 200 km per uur werd net niet gehaald.😂
Een keer eerder heb ik zo'n situatie aan de hand gehad. Toen waren we op weg naar Roemenië. Ik kreeg niet alleen last van het gaspedaal, maar ook van die van de koppeling. Ik kon de laatste niet helemaal intrappen. Toen bleek het vloerkleed ook naar voren geschoven te zijn.

Dit keer heb ik maar direct voor een structurele oplossing gekozen. Ik heb het kleed met twee M8 boutjes met grote plaatringen vastgezet. Het toeval wilde, dat op de rand van de vloer waar de cabine overgaat in de laadruimte bevinden zich vier moeren in de vloer. Daarin passen M8 bouten. Ik heb in het kleed precies boven twee schroefgaten een gat gemaakt. De bM8 bout met ring erop heb ik door het kleed gedrukt en vervolgens met een pijpsleutel in de gaten vastgezet. Omdat ter plekke de vloer net naar beneden loopt, hebben we geen last van de koppen van de bouten. Die liggen dieper. Probleem opgelost!