vrijdag 27 augustus 2021

Een tweede Srebrenica

Kabul, het tweede Srebrenica, waar Nederland zich ten kosten van Afghanen onttrekt aan zijn verantwoordelijkheden. Natuurlijk zal straks Rutte met zijn vingertje naar Amerika wijzen en niet naar zichzelf en zijn collega's Bijleveld en Kaag. Rutte, die weer zijn krokodillentranen toont en roept dat hij het zo erg vindt mensen aan hun lot over te laten. Weer een leugen van de notoire gevoelloze VVD leugenaar, want ook in eigen land heeft Rutte niets met de sociaal zwakken.
Rutte en zijn overige derderangs politici zijn verantwoordelijk voor de zinloze dood van 25 Nederlandse militairen en de psychische schade van vele duizenden. Van de 30.000 uitgezonden militairen (sinds 2001)  heeft naar zeggen 20% met psychische schade te kampen. Het betreft de officiële cijfers. Dus zullen het wel meer dan 6.000 militairen (en hun naasten!) zijn, want veel militairen zwijgen over hun psychische klachten. De hulp van Defensie daarvoor is uitermate schrijnend en nauwelijks als hulp te kwalificeren. Om schadeclaims te voorkomen heeft Defensie doodleuk stroperige procedures opgesteld, die bijvoorbeeld een keuring een jaar(!) doet duren. Van met name vrouwelijke ministers van Defensie (Hennis en Bijleveld) had ik een andere koers verwacht.
Net als de honderden Afghanen op en rond het vliegveld in Kabul worden ook nu weer deze ptss-militairen en hun naasten in de steek gelaten. Kabul, het tweede Srebrenica.