maandag 23 augustus 2021

Fenna zwemt overal

Main
Fenna is gek op zwemmen. In eigen land heeft ze al in veel wateren gezwommen. Ook in het Marker-, het Amstel- en IJsselmeer en de zee.  Laatst in Limburg heeft ze in de Maas gezwommen.  Fenna zwemt ook als we in het buitenland zijn. Overal waar de mogelijkheid zich voordoet, neemt ze een verkoelende duik. Ze heeft in de Weser, de Elbe, de Main en diverse Duitse meren gesparteld. Ze heeft zelfs in Roemenië in de Mures gezwommen!
We hebben wel de kans gemist om haar ook in de Donau te laten zwemmen. We waren toen onderweg van Oostenrijk naar Hongarije.
Elbe
Vanwege de drukte weken we uit naar een andere camping. Ook in Hongarije heeft ze gezwommen. De camping bij Kimle lag een aan riviertje. Vraag me niet hoe dat heette.
Voordat ze het water in mag controleren we e.e.a.. Zoals de kwaliteit (lastig te beoordelen, dus enkel op het oog) en de geur. Ook of er stroming is. We zien Fenna liever niet wegdrijven, ook al is het richting de Noordzee. Dus soms zwemt ze aangelijnd. Gelukkig is haar tennisbal alles voor haar, dus was het een
Mures
kwestie van de bal op de juiste plek in het zwemwater krijgen.
Ze mag nooit nat de bus in. Een natte hond ruikt niet lekker. Gelukkig is Fenna dol op de föhn. Ze gaat er echt goed voor staan, om door de warme luchtstroom droog geblazen te worden. Dat doe ik ook wanneer we in de regen gewandeld hebben. Als het water waarin ze gezwommen heeft echt stinkt, dan krijgt Fenna een afspoel-/wasbeurt. Dat vindt ze niet leuk. Maar ze ondergaat hem heel gedwee. Want ze wil wel graag in de bus slapen. Overigens doen we dat thuis ook zo. We willen geen stinkende Fenna in huis.