maandag 16 augustus 2021

De media

Dat Polen een verbod legt op overnames van Poolse media door niet Poolse kopers, lijkt mij een goede zaak. Interessant is het te horen dat sommigen van mening zijn, dat de vrijheid van mening en de pers met deze wet in het gedrang komt. Ik vind juist het tegenovergestelde. Immers, de koopzucht van de grote mediabedrijven is bedroevend. Men brengt geen nieuws maar vaak een mening. De grote clusters van mediabedrijven, zoals in Amerika, geven dat aan. Het zijn meer propagandastations geworden met gekochte journalisten en redacties. Dat de Poolse regering niet die kant op wil, is enkel een goede stap.
Het is soms maar een woordje. Een woordje dat een kop van een nieuwsbericht iets heel anders doet vermoeden. Zoals de kop die zegt : Amerika (later Canada) verplicht vaccinatie. Tussen de woorden verplicht en vaccinatie hoort het woordje ambtenaren te staan. Dus niet alle inwoners, maar slechts een deel. Weer zo'n typisch NOS weergave.

Dat militairen die zich niet willen laten vaccineren niet op een buitenlandse missie mogen, is een positieve ontwikkeling. Als de meesten nu een vaccinatie weigeren, hoeven we ons ook niet meer te bemoeien met andermans binnenlandse zaken, zoals Afghanistan, Syrië, Libië en Irak en Rusland niet te pesten. Geen prik betekent heel veel zinloze slachtoffers (waaronder eigen militairen) minder. Ons militaire apparaat kan dan ook verkleind en professioneel toegerust worden. Hoera!