vrijdag 27 augustus 2021

Vlaggen

Van het gezeur over de regenboogvlaggen hier in Nederland begrijp ik weinig. Zelf heb ik er niets mee, met die vlag en de parades. Ik ben in het algemeen toch al niet zo van dat overgevoelige gedoe en houd seksuele geaardheid binnenskamers. Vandaar. Als ik onze nationale driekleur laat wapperen zonder dat er sprake is van een bijzondere dag of zonder schooltas, dan ben ik een nationalist. Net zoals wanneer ik een zwart jack aan heb en nie top de motor zit. Het woord nationalist heeft een negatieve lading gekregen, namelijk iemand die tegen andere culturen is. Gek, want zelf ben ik niet bepaald een blonde Hollander met blauwe ogen. Maar toch. Het is net zoals het met Afro Amerikanen gaat als ze fan zijn van Trump. Dan zijn ze plots blank.
Vlaggen om uiting te geven aan je seksuele geaardheid mag. Wat zeg ik? Dat moet in Nederland! Want dat schijnt erbij te horen; vooral laten weten hoe iemands seksuele geaardheid / interesse is (geworden). Veel naar hier gehaalde asielzoekers hebben helemaal niets met die regenbooglui en hun vlag. Zij zijn in hun ogen producten van de duivel. Die weerstand wordt enkel groter, want er komen nog veel meer islamitische 'vluchtelingen' naar hier. En dan maar klagen over homohaat.
Een fan van Feijenoord heeft een aparte afdeling opgericht voor lhbtieo'ers (eo = en overige, want ze blijven aan de gang). Komt er straks ook een detaillering naar huidskleur /afkomst? Het hele opzichtige regenboog-gedoe ondermijnt de sociale cohesie in ons landje. Een averechtse werking dus. Levens redden in eigen land en in Kabul lijkt me van een hogere prioriteit. En wat het vlaggen betreft : laat alle sociaal zwakken maar een zwarte vlag ophangen. Dan kunnen de dames en heren politici dagelijks zien, hoe het met hun inzet is gesteld.