donderdag 19 augustus 2021

Eerst koffie

Als ik zie en lees hoe men bezig is met het helpen van de mensen die Afghanistan weg moeten, dan ben ik blij dat het in de overige noodsituaties heel anders eraan toe gaat. 
Stel er is een paar mensen in de Hofvijver gevallen. Ze roepen om hulp, want zwemmen kunnen ze niet (wat niet per se wil zeggen dat het immigranten zijn.). Pauzerende politici / redders gaan eerst op het terras aan de overkant een kopje koffie bestellen en dan in overleg. Over hoe ze die twee zullen gaan redden en wie het eerst mag en of die tweede dan ook nog gered moet worden. Als journalisten op hen afkomen, zeggen de dames gespreksleiders Kaag en Bijleveld trots dat er hard gewerkt wordt aan de reddingsoperatie. Het is na uren van overleg zo geworden, dat die twee alleen gered gaan worden als ze een id kaart of paspoort kunnen overleggen. Een coronavaccinatiebewijs of negatieve test zou feitelijk ook een must zijn, maar meneer De Jonge is daar nog niet over uit. Vanwege de haast die geboden is, wil men die eis laten vallen.
Toen de reddingsoperatie eindelijk van start ging, waren de twee drenkelingen inmiddels verdronken. Reactie van de quasi geschrokken politici : "We hebben echt ons best gedaan. Jammer dat die twee geen zwemdiploma hadden."
In de normale / niet politieke situatie waren er direct mensen de Hofvijver ingedoken om de drenkelingen op het droge te krijgen.
Op verzoek van het kabinet heeft het RIVM maar weer eens een stukje prikpropaganda gelanceerd. Volgens meneer Van Dissel acht het RIVM de kans groot dat ook niet gevaccineerden besmet kunnen raken en ziek kunnen worden. Of wel : Ga als de sodemieter eens een prik halen! Voor mij blijft als een paal beven water, dat iedereen, ongeacht wel of niet gevaccineerd besmet kan raken en (weer) ziek kan worden. Nog even en ik word opgepakt om ergens in een of ander GGD kamp volgespoten te worden. Onder dwang dus. Zo, en nu eerst maar koffie.