dinsdag 24 augustus 2021

Meeliften

Natuurlijk komen ook leden van de Taliban naar hier, om hier de gevluchte landgenoten in de gaten te houden en ons bezig te houden. Ze maken zeker gebruik van de paniek die heerst en haast die nu geboden is. Zelf ben ik van mening dat primair de minister van Defensie verantwoordelijk is voor de manier waarop de terugtrekking van Nederlanders en hun Afghaanse helpers geregeld is. Ank Bijleveld heeft net als mevrouw Kaag in tegenstelling tot haar Britse en Franse collega's zitten slapen.
Natuurlijk zullen zij straks met het vingertje naar Amerika wijzen. Want zo gaat dat in de politiek. Ik zou graag willen weten, waarom Nederland naar Afghanistan gegaan is. Het was al met al een zinloze actie die tot onnodige slachtoffers heeft geleid.
Gisteren hoorde ik de Nationale Ombudsman zeggen, dat de manier waarop de wet gewijzigd is met betrekking tot alleenstaande minderjarige asielzoekers 'zeer ondemocratisch' is. Hij drukte zich nog zacht uit. Het feit dat de wijziging buiten de Tweede Kamer omgegaan is, is weer een voorbeeld van de groeiende dictatuur onder Mark Rutte c.s. En de Tweede Kamer vindt het allemaal best. Zolang ze maar maandelijks hun bom duiten op de bankrekening ziet bijgeschreven. Ook zij liften mee.