donderdag 19 augustus 2021

Deuren lakken

Wat een afknapper. Als we toch zo graag met cijfers en percentages werken : 50% van onze vloot vliegtuigen die mensen uit Afghanistan moeten ophalen is kapot.
Ergens las ik dat op het station van Almelo een reiziger zonder smartphone gezien is. Hij is opgepakt. De politie weet niet wat de man mankeerde.
Gisteren was ik stof aan het happen. Hoewel, ik had zo'n mondmasker op maar mijn haardos voelde na de klus wat stroef aan. Ik heb een paar deuren geschuurd.
Vandaag heb ik ze in de grondlak gezet. Met een roller en soms een kwastje. Dat leek me een aardig klusje om te doen, maar dat viel toch tegen. De eerste twee deuren waren helemaal dicht. Er zat geen glas in. Die vraten bij mij aardig wat energie en zin weg. Gelukkig deed ik de deur met de grote ruit als laatste.
schouder met t shirt en wat arm
Voordat ik die deed, ben ik samen met Fenna even een luchtje gaan scheppen. Onderweg had ik voldoende bijgetankt om de laatste deur ook te doen. Ik was bijna klaar met die deur (van de huiskamer naar de gang), toen Sonja terugkeerde. Voor Fenna met haar uitstekende gehoor reden om vrolijk te gaan kwispelen. Voor de deur. IK kon nog net voorkomen dat ze haar neus tegen de natte deur drukte en/of dat haar zwiepende staart over de deur zou vegen. Ze had wel wat witte grondverf op de kop. Maar vraag mij niet hoe dat nou kan.
Het bleef bij wat verfvegen op de vloer. Ik deed de deur open, maar had niet gezien dat er een druppel verf gevallen was. Er lag natuurlijk wel een doek op de grond, maar die was door het gedoe met Fenna verschoven. Gelukkig was er nog een doekje met terpentine erop. Dat had ik eerder gebuikt om een deel van mijn arm van verf te ontdoen.
De eerste twee deuren bevinden zich namelijk vlak naast elkaar. Toen ik die van de meterkast had gedaan en de deur naar de huiskamer wilde doen, voelde ik plots iets tegen mijn arm drukken. Hé, een deur! Dag t-shirt, dag mooie afdruk op de net gelakte deur! Weer een poetsdoek rijker dus. Ik laat de deuren eerst maar grondig drogen. Een paar dagen of zo. Daarna worden ze definitief gelakt. Ze worden net als ik grijs.