maandag 23 augustus 2021

Weer naar school

Fenna en ik kwamen vanmorgen na zo'n zes weken rust in de drukte terecht; de scholen zijn weer begonnen. Er reed een grote stoet auto's door de straat. Aan beide kanten van de weg. De ene rij met en de andere zonder kinderen. Wat mij opviel was dat er dit keer geen chauffeurs met telefoons bezig waren. Al was het wel zo, dat het stukje dat wij langs die straat liepen nog geen 100 meter lang was. 

In het ochtendnieuws hoorde ik ook over de scholen. En de coronamaatregelen. O.a. over het ventileren van de school. Iets wat in mijn tijd geen issue was. Want toen beschikten docenten nog over gezond verstand en waren ze qua besluitvorming niet afhankelijk van derden. Maar ja, de hele maatschappij is nogal week geworden.
En natuurlijk weer zo'n subtiel gebracht stukje vaccinatiepropaganda. "Bij besmetting hoeven alleen gevaccineerden niet in quarantaine", hoorde ik. Terwijl iedereen inmiddels weet dat ook gevaccineerden besmet kunnen raken (en zelfs weer ziek kunnen worden) en anderen kunnen besmetten. Ergo : een gevaccineerde docent of leerling kan anderen besmetten. In dergelijke gevallen gaan de 'daders' vrijuit. "Tja, had je je maar moeten laten vaccineren!" is de verborgen boodschap, "dan heb je tenminste een vrijbrief." Zielig hoor. Het nieuws neemt dit soort uitspraken klakkeloos over, wat aangeeft hoe de positie is ten opzichte van De Jonge c.s. : slaafs.