dinsdag 17 augustus 2021

Afvoer gereinigd

Toen ik vanmorgen terugkeerde van een boodschap, zag ik dat ze in de badkamer bezig was. Ze had de afvoer van de wastafel losgekoppeld en kreeg een knelkoppeling aan de sifon niet los.
Ik heb de jas uitgetrokken en heb na een paar pogingen de hele afvoerbuis maar verwijderd. De koppeling van die buis aan de sifon heb ik maar gelaten voor wat die was.
Maar wat er toen uit dat stukje buis kwam toen ik hem om z'n kop hield om het aanwezige water te laten weglopen! Waartoe tandenpoetsen en scheren al niet kunnen leiden. Ik heb die pijp maar gelijk mee naar buiten genomen.
Daar heb ik hem met een stuk installatiedraad, met aan het begin een stukje omgebogen in de vorm van een haakje, staan ragen. Er kwam toen een flinke sliert los en vellen die aangekoekt waren tegen de wand van de buis. Reden om de sifon en de buis met heet sodawater te spoelen. Toen kwamen nog meer 'vellen' los. Zo ben ik even bezig geweest totdat er niets meer uitkwam. Daarna heb ik de verchroomde pijp en het sifon met staalwol schoongemaakt en hem weer gemonteerd onder de wastafel. Voorlopig kan ie er weer tegen. O ja, al dat vuil heb ik natuurlijk niet door het riool gespoeld.😉