donderdag 26 augustus 2021

Tent rits kapot

Een van de ritsen van onze bustent is kapot gegaan. Een ongelukje uit een klein hoekje. De rits was op een punt gedeeltelijk gescheurd. De scheur stond verticaal op de rits. Dus echt een breukje.
Na de plek goed bekeken te hebben, heb ik gekozen voor lijmen. Met bouwdozenlijm van Revell. De rits is namelijk van kunststof. Dat zegt niet alles, dus het gebruiken van die lijm is ook een gok. Ik heb eerst een beetje op een onschadelijk plekje gedaan. Het kunststof loste niet op, de lijm hardde uit. Ik heb de rits eerst schoongemaakt. Daarna heb ik een heel klein beetje lijm aan beide kanten gesmeerd en het geheel met een wasknijper op z'n plaats gehouden. Dat was met wat kunst en vliegwerk, want de knijper mocht zelf niet vastgeplakt raken. Ik heb de tent een paar dagen op zolder laten drogen. Toen ik vanmorgen de  plek controleerde, merkte ik dat de rits niet meer over het gelijmde stukje ging. Het was ter plekke door de lijm net te dik geworden voor de runner. Ik heb met een nagelvijl de overtollige lijm verwijderd. Tussentijds heb ik het gevijlde stukje getest met de runner. Net zo lang totdat de runner weer soepel over het gerepareerde stukje gleed. Ik heb aan de achterkant van de rits een extra versteviging (strookje stof) aangebracht. Ook met lijm.
Het blijft wel een gevoelige plek. Ik wil hem nog markeren, zodat we hem herkennen. Ik zie wel hoe lang ie het uithoudt met deze reparatie.