zaterdag 14 augustus 2021

Vakken vullen

De jonge vakantiegangers hebben de bus keurig opgeruimd en schoongemaakt. De tank was ook weer vol. Ergo : we zijn zeer tevreden.
De beide blokken die we gebruiken om de bus op de verblijfplaats zo goed als waterpas te parkeren, begonnen barstjes te vertonen. Niet bovenop, maar onderaan. Het zijn kunststof blokken die verstevigd zijn door de onderkant te voorzien van verbindingen. Zou zijn vakken ontstaan. Sonja zei ergens gelezen te hebben, dat men die blokken soms aan de onderkant opvult met purschuim. Ik dacht : "Goed idee!"
Ik heb de blokken eerst maar van vuil ontdaan. Dat betekent dat ik aan de onderkant vakje voor vakje de boel moest schoonmaken. Daarvoor heb ik een kwast gebruikt. In het schuurtje stond nog een ongebruikte bus met
bouwschuim. Met dan ding heb ik eerst een tijdje staan dansen, daarna ben ik de vakken gaan vullen.
Dit keer was 'k niet zo slim bezig. Bleek achteraf. Het schuim zette veel meer uit dan ik dacht. Ik had met minder kunnen doen, maar dat kwam pas aan het licht, toen de bus leeg was en het eerste blok nogal bol stond van het uitgezette schuim. Zonde! Wimmie niet slimmie! Maar misschien heeft Ben nog een restant in de loods staan. Dat ga ik maar eerst checken alvorens zo'n bus te kopen.