maandag 23 augustus 2021

Even wat uitzoeken

Via mijn oudste zus werd ik eraan herinnerd, dat er bij oma en opa in de Koningstraat in de jaren 50 soms mensen van een kermis logeerden. "Ze stunten op motoren" voegde ze nog toe. Volgens haar ging het om mensen met een Duits klinkende naam. Op grond van haar info heb ik een onderzoekje gedaan met een familienaam die mij bekend is. De naam dook al eens eerder op. Dankzij een dna-verwantschapsonderzoek bleek hij later verwant te zijn aan de familie Van Suchtelen van de Haare (waarvan o.a. mijn oma afstamt). Dankzij Google kwam ik via die naam (Gigengack) terecht bij een soort kermis. Ik heb toen direct de vraag voorgelegd aan een familielid met dezelfde naam. En dit was het antwoord van Erik :

"Mijn voorouders hebben veel gereisd en soms als speellieden, muzikanten en marskramers. Later zijn ze kermisexploitant geworden. Broers van mijn opa hebben inderdaad een "Steile wand" gehad, waarin motoren reden.
Wat leuk dat je daar herinnering aan hebt!
"

Nou, prachtig toch? Wat de Steile Wand betreft, ik mag dan een fervent motorliefhebber zijn. maar daar heb ik nou helemaal niets van meegekregen in mijn genen.