dinsdag 24 augustus 2021

Apk gezondheid

Gisteren lag ik weer bij de mondhygiëniste in de stoel. We hebben eerst wat gebabbeld. Ze had het niet getroffen met haar vakantie, want het regende bijna dagelijks. Gelukkig had ze mij eerst naar onze vakantie gevraagd. Ik vertelde toen over de drie uitstapjes (Limburg, Noord Holland en Urk) met telkens prachtig weer. Maar misschien maakte dat haar vakantie nog natter.
Als ze de stoel in positie brengt ga ik er altijd even lekker voor liggen. Tja, en voor de rest is het de behandeling over me heen laten gaan. Controle van het tandvlees, een schoonmaakbeurtje en als laatste het polijsten. Ik vind het per saldo geen naar gebeuren. Ik heb daar liggend in die stoel nooit gedacht : "Had ik nou maar één tand." 😂
Vanmorgen moest ik me nuchter melden bij de huisarts. Omdat ik geen zin had om met een mondkapje op in de wachtkamer te gaan zitten wachten, ben ik buiten gebleven. Ik krijg het benauwd als ik zo'n ding moet dragen. Op de motor droeg ik zo'n doek alleen voor mijn mond, niet over mijn neus. Als ik een integraalhelm droeg, ging de klep open zodra ik stilstond. Overigens staat er op een pamflet op de deur, dat alleen een niet-medisch mondkapje toegestaan is. Raar. Of herkennen ze daar personeel aan?
Ik moest wat bloed en urine afstaan voor mijn jaarlijkse controle. Vooraf mocht ik niets eten of drinken. Die vraag werd mij ook gesteld : "Bent u nuchter?" De assistente nam mij vakkundig (mooi prikkie) het bloed af. Niet de urine. Dat heb ik zelf gedaan. Thuis. Volgende week krijg ik nog wat controles en worden de bevindingen besproken.