vrijdag 20 augustus 2021

Een eigen visie

Interessant te vernemen, dat de Amerikaanse president gewaarschuwd was voor een snelle opmars van de Taliban, maar dat Joe Biden beter meende te weten. Of heeft de oude man de boodschap niet goed begrepen of hem verkeerd uitgesproken?
Als men als in een recordtijd een groot pakhuis wil leeghalen vanwege een calamiteit, is het dan niet raar dat een vrachtwagen met 35 doosjes eieren terugkomt? Ik bedoel, zo'n C310 vliegtuig is een joekel van een ding dat zo'n 120 man vervoeren kan. Waarom zitten daar telkens zo bar weinig (Afghaanse) vluchtelingen in? Wordt er al flink geselecteerd? Het is schandalig dat Nederland om id kaarten of paspoorten vraagt, terwijl er vooraf een screening heeft plaatsgevonden van Afghaans personeel. Komt bij dat een groot aantal van die documenten nota bene op de ambassade ligt opgeborgen. Gelukkig is het kabinet daarover op de vingers getikt door de Kamer.
Neem dan Frankrijk (n.b. een Navo lid) dat niet als een mak schaap achter Joe Biden aanslofte. Dat land is al afgelopen maand juni begonnen met voorbereidingen tot evacuatie. Waarom zo vroeg al? Vanwege dat Amerikaans militairrapport, dat een snelle opmars van de Taliban verwachtte. Zo zie je maar weer, oorlog voeren is gewoon ons ding niet en men blijft maar domweg achter Amerika aan sjokken. Laat Defensie het maar bij stoere filmpjes maken houden, daar is ze goed in. Holland Hollywood :