zondag 1 augustus 2021

Bus schoongemaakt

Hij zou gisteren de bus schoonmaken na terugkeer uit de Ardennen. Hij wil vandaag immers wee rop pad. Het was daar in de Ardennen overigens een leuke vakantie met weinig nattigheid. Maar hij kon ook zijn broer gaan helpen. Die heeft ie al een tijd niet gezien / gesproken. Dus maakten we een deal : hij naar zijn broer en ik doe de bus.
Blijkbaar hadden ze in een zanderige omgeving gestaan, want de vloer en het kleed hadden woestijnachtige trekken. De koelkast en het aanrechtblokje konden ook wel een sopje gebruiken.
Ik heb gelijk maar de bagagebakken gecontroleerd. Toen ze leeg waren heb ik ook die met de stofzuiger aangevallen. Hier en daar wat spullen weer op hun plaats gezet en de boel (dashboard enz.) afgenomen.
Het stuk vloerbedekking dat bij de schuifdeur lag, kon ik alleen met water schoon krijgen. Na het kloppen bleven bruine vlekken zichtbaar. Waarschijnlijk vanwege de combinatie van natte voeten en het bruine zand. Tijdens de schoonmaakklus hing de huishoudaccu aan de lader.
Al die tijd lag Fenna in de tuin nieuwsgierig toe te kijken. Zou ze gedacht hebben : "Nee hè, ze gaan toch niet weer?!" De laatste vakanties waren namelijk nogal vermoeiend voor haar. De hele dag alert zijn valt niet mee voor de oude teef.