maandag 1 juli 2019

Voorbereidingen

Gisteren fietsten we langs het lokale AZC. Wat ons beiden direct opviel was de hoeveelheid zwerfvuil nota bene op het terrein zelf. Kom op mensen, dat hoeft toch niet? Wat zeg ik? Waarom wordt de asielzoekers niet gelijk geleerd om hun woonomgeving schoon te houden? Stel een verplicht corvee in, zodat ze hun gastenverblijf netjes en op orde houden. Ik zag ook veel fietsen die her en der op het terrein waren 'neergepleurd'. Met lekke banden. De mensen hebben weinig tot niets te doen. Leer ze bandenplakken of in het algemeen een fiets repareren. Daar is geen kennis van Nederlandse taal voor nodig.  Ik durf te wedden dat ook voor dat schoonmaakwerk de belastingbetaler mag opdraaien. Het COA zal vast een bedrijf inhuren dat de boel daar schoonhoudt. Zouden ze voor die asielzoekers ook het toilet doorspoelen? Laat ze gewoon hun eigen rommel opruimen en de boel toonbaar houden. Zo moeilijk is dat toch niet? Beschouw het maar als een voorbereiding op een eventueel bestaan hier.
Over voorbereiding gesproken. Vandaag schijnt de zon en er staat een heerlijk windje. Het is een mooie dag om ons te gaan voorbereiden op de trip van morgen. Dat betekent de boel weer op orde maken, nog wat inkopen doen en globaal een route uitstippelen. Het afdakje achter de bus breken we alvast af. Gisteravond het ik de vuilwatertank alvast geleegd. Mooi op tijd, want dat ding was tot de rand vol. Het afvalwater is louter kraanwater uit het gootsteentje. Daar zit hooguit wat zeep en/of schuim van tandpasta bij.
Ik heb het oliepeil gecontroleerd en hier en daar wat nagelopen. Ik heb zelfs even onder de bus gelegen. Lekker koel daar. De ophangrubbers van de uitlaat vertonen scheurtjes. Gelukkig heb ik een paar reserve rubbers mee. Omdat de radio soms aanstaat, heb ik de acculader maar even aan het werk gezet. Dan kunnen we morgenochtend met een volle accu en vol goede moed weer op pad.