zondag 14 juli 2019

Aan de dis met vis


Wat mijn spierblessure betreft : ik ga steeds beter mank lopen. Haha! Ik voel steeds minder van de pijn. Het fietsen levert geen problemen op. Net zo min als het afwassen (schreef hij triest). Zo zie je maar weer : alles komt weer goed. Wellicht anders dan voorheen, maar wel goed. Gisteren heb ik twee forellen gebakken. Het kooktoestel heb ik daarvoor naar buiten gehaald, zodat het in de bus fris en fruitig zou blijven. Die beesten waren nog voorzien van de kop en staart, die heb ik eraf gesneden met een scherp mes dat ik ooit tijdens een vakantie gevonden heb. Dat soort afval doe ik graag in een apart zakje om direct weg te doen. Vanwege de geur. En mogelijk de vliegen. Overigens hebben we tot nu toe nauwelijks last van muggen gekend. Ik heb de beide lijven met viskruiden (wat dat ook moge zijn) ingepeperd(?). Na zo’n 10 minuten heb ik de forellen in een wok met wat olie gebakken. We aten dit keer witte rijst (nasi poeti) met goulash. Misschien een wat vreemde combi samen met de vis, maar ons smaakte het prima. We waren eigenlijk van plan om op een aanbieding in te gaan van een supermarkt van verse pan- / bakharing. Maar wat bleek? Die aanbieding gaat pas volgende week vrijdag in. Dus werd het forel, die nu in de aanbieding was. Aan dat soort vis zit meestal een grondsmaak. Zo ook aan deze. Trouwens, de Hollandse kaas is hier inderdaad goedkoper dan bij ons. ’t Is toch wat. De Duitse prijs zegt dat de kosten in ons land heel erg hoog zijn.
omelet met spek op de grill
Ik ben er wel achter gekomen, dat ik wat meer aandacht had moeten besteden aan de Indische keuken tijdens de vakantie. Er is geen trassi aan boord en verder ook geen boemboes (kant en klare kruidenmix). Dus vandaar die goulash. Maar ach, toch een beetje een link met onze verre voorouders van moederskant, die naar zeggen uit Hongarije kwamen. En ach, het zal niet de eerste keer zijn dat ik Indische spaghetti of Italiaanse bami klaarmaak.
Overigens doen we niet zo moeilijk wat eten betreft. We zijn beiden alleseters, dat scheelt. Ook in lichaamsgewicht. Haha!