donderdag 18 juli 2019

Nieuwkomers

Altijd leuk om vanuit mijn luie stoel toe te kijken, hoe nieuwe gasten hun verblijf gaan voorbereiden. Een meneer met een caravan achter de auto zoekt eerst naar de receptie. Hij wil het liever niet vragen aan andere gasten, daarom duurt het even voordat hij bij het juiste informatiebord staat. Vervolgens rijdt hij tegenover ons het veld op. Daarna begint het gehannes met voor- en achteruitrijden. Maar de caravan keert telkens weer op dezelfde plek, midden op het veld, terug. Uiteindelijk lukt het hem de caravan min of meer op zijn plek te krijgen. Hij ontkoppelt de sleurhut nadat hij het neuswiel flink uitgedraaid heeft. Tot mijn verbazing begint hij de steunen uit te draaien, terwijl de caravan nog hoog op het neuswiel staat. Gevolg is dat meneer de achterste twee steunen met veel kracht behoorlijk moet uitdraaien om de boel waterpas te krijgen. Dat lukt dus niet. De hut blijft schuin achterover hellen. Dan maar de voorste steunen uitdraaien en klaar is meneer. De caravan staat achterover, maar toch. Ik hoop dat het bed achterin staat, want dan is de kans op uit bed vallen voor hem minimaal. Hij stapt in zijn auto en manoeuvreert hem heel voorzichtig tussen de caravan en de auto van zijn buren door, om hem achter zijn caravan te kunnen parkeren. Hij had ook aan de andere kant om zijn hut heen kunnen rijden, maar dat is geen kunst.
De man pakt nu een fiets uit de caravan, zet hem op z’n kop en begint aan het achterwiel te sleutelen. Ik denk : “Heeft ie daar ook al verstand van?”
Dan klinkt het geronk van motorfietsen. Er rijden er twee het veld op. Een man voorop op een HD achtige motor en daarachter duidelijk herkenbaar aan de holle-rug-zit een vrouw. De vrouw heeft nog een vrouwspersoon achterop. Dat is ook direct aan de zit te zien, want vrouwen achterop willen graag meekijken. Haar motorfiets heeft veel bagage. De man zit zelf op een bagage loos exemplaar.  Het tafereel doet mij denken aan een Turks spreekwoord. Iets over vrouwen in de geest van : overdag mijn ezel en ’s avonds mijn vrouw. Zodra ze hun plek hadden uitgezocht, geeft de man wat aanwijzingen en rijdt vervolgens weg. Zo te zien gaat het om een stel met een dochter. De laatste ploft in het gras neer; moe van het achterop zitten en meesturen. Moeder trekt het motorpak uit en begint met het opzetten van de tent. Afgaande op het kenteken komt het stel uit Engeland. Stoer hoor! Pa komt later terug. Hij was blijkbaar even wat gaan drinken halen. Van motorrijden krijg je immers dorst trek. De tent staat al, dochter ligt nog op de grond.