dinsdag 23 juli 2019

Glurende dekhengst!

Dat oog dus
Bij de camping is een weiland, waarin een drietal paarden loopt te grazen. Een gecastreerde hengst en twee kleine merries. De hengst is duidelijk de baas. Hij jaagt de anderen weg, zodra ie denkt dat er iets te vreten valt. Paarden dus. Leuke beesten hoor, maar ik heb nogal wat moeite met dat oog. Dat ene oog wat mij telkens zo nadrukkelijk aanstaart. Net een cycloop met een paardenkop. Brrr.
Sonja heeft die beesten wortels gevoerd. Oké, die heb ik gekocht. Zo ben ik dan ook wel weer voor die beesten. Een kilo gewassen, grote wortels voor €0,99 in de supermarkt. Door die wortels kreeg die kleine hengst steeds meer belangstelling voor Sonja. Ik vond zijn aandacht soms wat te ver gaan. Zo stond ie een paar keer stiekem met dat grote oog naar haar te gluren toen ze lag te zonnen. Later betrapte ik de kleine dekhengst toen ie door ons slaapkamerraam stond te gluren! Ik kreeg natuurlijk snel
spijt van mijn €0,99. Ik had kunnen weten wat het effect van wortels op paarden is. Het paard van Sinterklaas krijgt immers ook vaak wortels. Zo komt die oude oplichter dus aan al zijn informatie. Door dat ene grote paardenoog.